Ebeltoft

Juniorer på havtur.

Terndrup Lystfiskerforening var søndag d. 4 maj på familietur med det gode skib "Calyso". Turen skulle foregå på juniorenes præmisser, hvilket man også kunne se på tilmeldingen. 10 juniorer og 5 voksne. Nogle havde taget mod til sig og havde tilmeldt sig turen uden egne forældre, hvilket var meget flot.

Alle måtte tidligt op søndag morgen. Vi startede i samlet flok i lejet bus fra Bælum kl. 06.15 og var fremme ved skibet kl. 07.45. Vejret var rigtig godt og kun en lille smule vind. Der blev sejlet ca. 45 minutter ud og så gik fiskeriet i gang efter torsk. Der gik da heller ikke ret lang tid, før den første torsk lå på dækket. Det blev ca. til 25 torsk, hvoraf nogle dog var under mindstemål og derfor blev sat ud igen. Efter 4 timers fiskeri efter torsk var det tid at prøve at fange fladfisk. Her var bidelysten hos fiskene ligeså god som ved torskene. Der blev fanget ca. 25 fladfisk, men igen var nogle under mindstemålet.

Efter fiskeriet, mens skibet sejlede ind til land, var det tid til at rense fisk og kæle for skipperens hund, som var med på turen. Da vi ankom til land takkede alle den gode skipper, som forinden havde ladet nogle af børnene prøve at sejle skibet og havde vist dem ekkolod og gps system.

Alle juniorer havde fisk med hjem, hvilket nok også var en del af den gode stemning i bussen på hjemvejen. Snakken gik lystigt om de fangede fisk, om hvor store de var, og om forskellige fangstmetoder m.m. (Her kunne de voksne lære lidt, da ikke alle de voksne havde fisk med hjem…)

Vi var tilbage i Bælum kl. 18.15 efter en rigtig dejlig tur. De unge mennesker kunne næste dag fortælle om turen i skolen, så mon ikke der kommer nogle nye juniorer til foreningen. Et juniormedlemskab koster kun 60,- kr. om året.

Terndrup Lystfiskerforening vil gerne takke Sparekassen Himmerland i Skørping for støtte til turen på 2000,- kr., som gjorde at alle juniorer kom gratis med.

Sidst opdateret 03-02-2004
Sitemap - Powered by TownPortal 0.6