Landsbyportalen > Lokalt > Smidie > Om Smidie

Om Smidie

Smidie er en lille landsby, som ligger 3 kilometer fra Bælum. Landsbyen består af 27 huse. Trods sin lille størrelse har Smidie gjort et stort arbejde for at blive kendt. Landsbyen er nærmeste nabo til Lille Vildmose og ligger således i et særdeles naturskønt område. Fra Smidie Bakke er der fint udsyn i alle retninger, blandt andet Tofte Sø som bliver en del af Nationalparken Lille Vildmose.

Smidie Borgerforening tæller omkring 65 medlemmer og står for en række arrangementer året igennem. Blandt andet har foreningen hvert år siden 1976 afholdt byfest for byens borgere. Byen har en fælles legeplads, som også fungerer som primitiv lejrplads for cyklende og gående turister på cykelrute 5.

Smidie har gennem de sidste 10 år gennemgået en stor forandring, idet mange ældre i byen er skiftet ud med unge og børnefamilier. Der er i 2003 ca. 40 børn i Smidie og nærmeste opland. En udvikling der selvfølgelig har præget livet i landsbyen.

I Smidie findes der ikke nogen dagligvarebutikker, men til gengæld: en frisør, en pilefletter, et cirkus, en forhandler af naturprodukter, en fotograf, en vinhandler, en vildmose-kartoffelavler, en primitiv lejrplads og flere andre som er med til at sætte Smidie på ”verdenskortet”.

Det er også her man vil kunne træffe ægte landsby-originaler!!!

Yderligere information om Smidie hos borgerforeningen på smidie.borger@gmail.com

Nyeste billeder


Åben have hos Fletværk i Smidie

Sidst opdateret 11-05-2015
Sitemap - Powered by TownPortal 0.6